torsdag 19 mars 2009

Det luktar vår. Det är vår.
Igår gick vi runt i Uppsala och lapade sol, jag, Emma och Camilla. Vi gick in på ett café och satt och pratade stunt i flera timmar. Strunt och strunt, alla pratar mer eller mindre strunt, och det gjorde vi också.
Människorna i Uppsala har börjat sätta sig på parkbänkarna ner vid vattnet. Camilla sa att det var ett säkert vårtecken. Jag säger att det luktar vår och att det är ett säkert vårtecken. Jag och Emma ville köpa glass och jag tog det som ett vårtecken. Det är vår konstaterar jag och skiter i om snödroppar har ploppat upp ur rabatterna, om blåsippor eller vitsippeknoppar tittat fram mellan vissna löv i skogen. Det är vår.
I morgon är det seminarium om Makten och härligheten och två dikter av Aspenström. Jag har läst Aspenström och fundear fortfarande på om jag skulle läsa lite mer i Makten och härligheten.
Om cirka en vecka ska vi lämna in en prosaanalys av en författare som vi har läst under denna kursen, men inte av det verk som vi har tagit upp på seminariet utan ett annat som ni väljer själva. Jämför gärna de två verken. Jag ska antagligen analysera en novell av Thomas Mann, nobelpristager 1929 tror jag det var, Tonio Kröger heter novellen. Döden i Venedig var jätteintressant så jag tänkte att denna novellen nog också kunde vara det. Dock har jag inte läst den än...
Jag är hopplös. Jag vill hellre begrava mig i en massa lyrik och läsa det. Jag vill att The Reader ska ha premiär nu så att jag kan gå och se den. Jag såg Taken igår och den var inte så bra, å andra sidan fick jag gå gratis. Jag hinner inte läsa ut en enda bok, bara börja på nya hela tiden och snart börjar kursen där vi ska förbereda oss för B-uppsatsen. Den verkar spännande, men jag kommer inte hinna läsa ut hälften av litteraturen där heller. Hopplöst.
Den 15 april ska vi söka till nya kurser. Jag riskerar att söka till C-kursen och när jag har gått klart den, söka till en engelskakurs i Jönköping eller kanske filosofi, för att därefter pausa med folkhögskolan i Nässjö eller skrivarlinje i Växjö. Eller om jag skulle ta folkhögskolan i Nässjö på en gång? Fast när jag ändå är inne i litteraturtänker och universitetstänket så kan jag ju lika gärna köra på C-kursen och när jag ändå har bostad här som jag måste säga upp mig från om jag skulle flytta hem för en tid.
Jag kommer i vilket fall hem till påsk, 8-14 april. Då ska jag kolla blåpipporna och vitsipporna och vårlöken och isen på ån och sitta utanför stallet och solen hela ansiktet och fika, rida och få ont i rumpan och mocka och borsta fällande hästar och bära vattenhinkar och elda och titta på tv och film, kanske gå på bio, kanske träffa Frida, kanske gå ut i Jönköping, kanske inte hinna någonting av detta?
I sommar vill jag läsa och skriva allt det som jag inte hunnit läsa och skriva nu. Jag ska slösa så lite pengar som möjligt ifall jag inte får nått sommarjobb, dock har jag sökt på två ställen, och sola mig neger, nu är jag vit som en död, och rida lite då och då och åka till Göteborg på metaltown, kanske även Kalmar nu då, och hänga med mamma på nån semester. Kulkul!
Nu, nu ska jag läsa lite ur Makten och härligheten. Amen.

1 kommentar:

addictedtorockmusic.blogspot.com sa...

Jag kände också lukten! Den bara slog emot mig när jag kom hem på kvällen förra veckan i Göteborg! Jag var tvungen att skratta. Dumt folk kollade på mig, och jag log mot deras dumhet. Eller deras näsas dumhet. Förgiftad av avgaser. :) Har också börjat tänka lite på vad jag ska göra efter kursens slut, men jag är (ganska) säker på att jag kommer att fortsätta med filosofi. Först innan är det metaltown och sommarjobb (förhoppningsvis). Och påsk. Och midsommar. Och hav. Och sommar. :) Kramar från västan